Post Page Advertisement [Top]

ЗаходиНовини

День святого Валентина

 


14 лютого майже весь світ святкує День святого Валентина (Валентинів день — ред.), або, як його ще називають, День усіх закоханих. Це свято католицького походження, яке названо на ім'я одного з двох ранньохристиянських мучеників з ім'ям Валентин — Валентина Інтерамнського та Валентина Римського.

День святого Валентина: традиції

Ті, хто святкують це свято, дарують коханим і дорогим людям подарунки, квіти, цукерки, іграшки, повітряні кульки та особливі листівки (часто у формі серця) з віршами, любовними зізнаннями або побажаннями кохання — валентинки.

Валентинка – листівка, зазвичай у формі серця, яку заведено дарувати коханим людям у День святого Валентина. Традиційний колір валентинки – червоний чи рожевий. Вони символізують любов та відданість.



День святого Валентина: історія валентинок

Найстаріша валентинка була знайдена в одній із англійських бібліотек. Вона була написана у 1477 році. У любовному посланні дівчина просить молоду людину довести своє кохання і повідомляє, що вона будь-що доб'ється для них посагу від матері.

Створення першої валентинки приписують також герцогу Орлеанському 1415 року. Він сидів у в'язниці і таким чином, можливо, боровся з нудьгою, пишучи любовні послання власної дружини. Найбільшого поширення листівки-валентинки досягли вже у XVIII столітті



День святого Валентина: легенда

У пізньому середньовіччі у Франції та Англії житіє св. Валентина поступово почала обростати легендами, пов'язаними з таємним вінчанням закоханих пар. Згідно з Золотою легендою, владний і жорстокий римський імператор Клавдій II прийшов до думки, що самотній чоловік, необтяжений дружиною та сім'єю, краще боротиметься на полі битви на славу Цезаря, і заборонив чоловікам одружуватися, а жінкам та дівчатам – виходити заміж за коханих. А святий Валентин був звичайним польовим лікарем і священником, який співчував нещасним закоханим та потай від усіх, під покровом ночі освячував шлюб люблячих чоловіків та жінок. Незабаром діяльність святого Валентина стала відома владі, і його посадили до в'язниці, а потім стратили 14 лютого 269 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар

QR-код