Post Page Advertisement [Top]

ЗаходиНовини

До Дня пам’яті жертв голодомору

 Книжкові виставки присвяченні до Дня пам’яті жертв голодомору 25-26 листопада


Голодомор 1932 - 1933 років в Україні – жахлива сторінка нашої спільної історії. Нині українське суспільство переосмислило наслідки, характер, масштаби трагедії і гідно вшановує пам'ять мільйонів співвітчизників.
З особливою силою правда про Голодомор зазвучала в незалежній Україні після 1991 року. Результатом зусиль громадськості та держави стало визнання Голодомору актом геноциду українського народу. Кожен громадянин повинен знати масштаби цієї трагедії, пам'ятати й передавати ці знання дітям, аби подібні трагедії не могли повторитися ніколи.
    
В бібліотеці Нововолинського наукового ліцею вшанували пам’ять жертв голодомору яким присвячена книжкова виставка -до Дня пам'яті жертв голодомору : «Скорботні роки в історії», де кожен бажаючий зможе ознайомитися з літературою про Голодомор – геноцид нашого народу: це документи, свідчення очевидців, а також «Національна книга пам'яті жертв голодомору», «Смертю смерть подолали», «Український Голокост», «Лиха коса голодомору: 1932-1933 роки» та інші. Читачі також змогли ознайомитися з документальними свідченнями про події тих років. Було проведено бесіду з учнями 7-11 класів яка знайшла відклик у багатьох в душі, читачі без страху могли висловити свої думки про всесвітню трагедію.

  26 листопада запрошуємо учнів та працівників долучитись до відзначення цієї дати у актовому залі закладу де буде проводитись година пам'яті  та оформлені інформаційні полиці з частиною виставки.

 












Немає коментарів:

Дописати коментар

QR-код