Post Page Advertisement [Top]

ЗаходиНовини

14 жовтня - День захисників і захисниць України

 

Слава козацька вічно жива

14 жовтня в одне з найбільших християнських свят, в День Покрови Пресвятої Богородиці, український народ відзначає одразу декілька свят: День Українського козацтва, День створення УПА та День захисників і захисниць України (започаткований 14 жовтня 2014 року).

Український народ здавна по-особливому вшановував Пресвяту Богородицю, вірив у її святий оберіг над кожним. Адже своїми молитвами Вона покриває кожного з нас від зла, небезпеки. Недарма ж козаки вважали Її заступницею та покровителькою.

Історія українського козацтва – одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. В найважчі часи козацтво виступало справжнім захисником рідної землі, охоронцем віри, моралі та традицій.

Саме тому День захисника і захисниці України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав і захищає рідну землю від ворога. Тому цей день асоціюється з мужністю, витривалістю, стійкістю характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

З цієї нагоди була проведена виховна година та оформлена книжкова виставка “Слава козацька вічно жива”, яка функціонує в приміщенні бібліотеці Нововолинського наукового ліцею. На виставці презентовані видання, які містять інформацію про військо запорізьке, генеалогію та історію українського козацтва та найвідоміших козацьких гетьманів.


Бажаємо всім, хто є істинним захисником рідної землі, міцного козацького здоров’я, невичерпної енергії, мужності, сили та незламності духу. Нехай Пресвята Богородиця покриває кожного та оберігає від напасті і зла.

Немає коментарів:

Дописати коментар

QR-код